De Doorwerking Doorbreken

23 april 2024
19:00 - 21:00
Doopsgezinde Vermaning, Westzijde 80 te Zaandam
De Doorwerking Doorbreken

De excuses voor de slavernij waren niet meer dan ‘een komma’,  aldus onze koning en onze premier vorig jaar.  En zo is het: overal in het land zijn hoopvolle initiatieven ontplooid om ons meer bewust te worden van de gevolgen van die slavernij, en vooral ook van een (onbewuste) wijze van koloniaal denken. Onder andere op het terrein van cultuur: zo is onlangs (pas) in het concertgebouw voor het eerst een Surinaamse Opera opgevoerd.  Er zijn tentoonstellingen over de slavernij, er is een slavernijmuseum gepland. En vooral: zijn er in het land veel gesprekken en is er educatie om ons bewust te worden van onze denkwijze. Welnu: ook in Zaanstad is er veel gaande. Onder andere met voorstellingen in het Zaantheater.   

Nu komt er ook een cursus om ons bij te scholen en wegen te zoeken om goed met dit koloniale verleden om te gaan: ‘De Doorwerking Doorbreken’.  Deze cursus wordt georganiseerd door het comité 30 juni / 1 juli dat ook altijd de Keti Koti bijeenkomsten organiseert,  en dat in samenwerking met de Doopsgezinde Gemeente Zaanstreek. 
Op 23 april start een serie van drie dinsdagavonden over het doorbreken van die (vervelende) doorwerking.  Deze cursus is bedoeld ‘witte’ en ‘gekleurde’ mensen.  Om samen te leren, en de derde avond ook samen te eten, want dat hoort er natuurlijk ook bij.

De cursus wordt gegeven door drs. Kofi Ogún van de Ojise Academie.
Hij wordt u gratis aangeboden inclusief het materiaal en de begeleiding.
Er staat een mandje voor de onkosten van koffie en thee.  

Data en tijden:
Dinsdagavond 23 april 19.00 uur
Dinsdagavond 14 mei 19.00 uur
Dinsdagavond 4 juni 18.00 uur

Plaats: Doopsgezinde Vermaning, Westzijde 80,   1506 EG Zaandam
Aanmelding via de link:

https://tinyurl.com/Aanmelden-Cursus