Een ontmoeting met gevolgen

19 oktober 2023
19:30
Vermaning te Krommenie, Noorderhoofdstraat 46 - Inloop vanaf 19.00 uur met koffie/thee en na afloop gelegenheid om na te praten met een hapje en drankje.
Een ontmoeting met gevolgen

Het toneelstuk Ontmoeting met gevolgen gaat over twee vrouwen. De ene is de vrouw van Menno Simons. Zij heet Geertruydt Jansdochter Hoyer en is tot dusverre (helaas) op de
achtergrond gebleven. Het is tijd om dat – na al die eeuwen – te veranderen. Zij heeft ons immers vast wel het een en ander te vertellen! En misschien heeft ze ook nog ideeën die voor ons in deze tijd interessant zijn om over na te denken.

De andere vrouw is een verre achter-, achter-, achterkleindochter van Geertruydt en heet
Geerte de Vries. Zij is voorganger in een doopsgezinde gemeente en neemt hier na haar werkzame leven afscheid. Geerte is getrouwd met Symen de Boer en heeft Geertruydt ‘aangespoord’ om haar kant van de geschiedenis te vertellen.Beide vrouwen hebben in hun tijd, op grond van een bijzondere ontmoeting, voor een andere weg gekozen. Een weg met grote gevolgen voor hun verdere leven. Beseften zij welke stap zij namen, het onbekende tegemoet?
De toegang is gratis, er staat een mandje voor de onkosten