Klimaatwake en film

4 oktober 2023
19:30
De Kooger Vermaning, Lagendijk 34 Koog aan de Zaan
Klimaatwake en film

Woensdag 4 oktober is het de naamdag van Franciscus van Assisi. Met zijn liefde voor mens, dier en natuur is deze dag vooral ook bekend geworden als ‘dierendag’. Tegelijkertijd een dag om aandacht te vragen voor het geheel van de aarde en om deze bewoonbaar te houden voor mens, dier en gewas.

Die avond is er gelegenheid om daarbij stil te staan en onze gedachten te bezinnen met een vesper en film in de Kooger Vermaning, Lagendijk 34, 1541 KC Koog aan de Zaan.

De film ‘The Letter’ ging vorig jaar, 4 oktober 2022, in première in het Vaticaan en raakt aan het pauselijk schrijven ‘Laudato Si’. In de film is paus Franciscus ‘’en van de hoofrolspelers samen met een inheemse leider uit de Amazone, een vluchteling uit Senegal, een jonge Indiase activist en een Amerikaans wetenschapperskoppel dat de vaak ongehoorde stemmen vertegenwoordigd in het wereldwijde gesprek over onze planeet. De film toont hoe zij samen de hoop vinden voor onze wereld.

Programma

19.30 uur: Aanvang vesper Kooger Vermaning

19.50 uur: koffie en thee

20.00 uur: Aanvang film ‘The Letter’

21.30 uur: Afronding

Welkom namens de doopsgezinde gemeenten in Koog Zaandijk Westzaan, in Den Ilp Landsmeer, in Zaandam, Krommenie en Wormer.