Lezing Judith Koelemeijer over Etty Hillesum

2 mei 2024
20:00
Kooger Vermaning, Lagendijk 34
Lezing Judith Koelemeijer over Etty Hillesum

‘Etty Hillesum, het verhaal van haar leven.’

Op 2 mei komt non-fictie schrijfster en journaliste Judith Koelemeijer naar de Kooger Vermaning. Zij zal vertellen over haar meest recente boek ‘Etty Hillesum, het verhaal van haar leven’.

Boekhandel Stumpel is aanwezig met boeken. Het is ook mogelijk uw boek te lagen signeren door Judith.

Judith Koelemeijer is een echte verhalenverteller. In 2001 debuteerde zij met Het zwijgen van Maria Zachea. Van deze familiegeschiedenis werden meer dan 350.000 exemplaren verkocht. Ook haar volgende boeken, Anna Boom (2008) en het autobiografische Hemelvaart (2013), over het verlies van een jeugdvriendin, werden bestsellers.

“In de Kooger Vermaning vertelt Koelemeijer over haar werk, de achtergronden van haar schrijverschap en haar meest recente boek, Etty Hillesum: het verhaal van haar leven, de biografie van de bekende Joodse schrijfster Etty Hillesum.”

Etty Hillesum

In september 2022 publiceerde Koelemeijer de biografie Etty Hillesum – Het verhaal van haar leven, die unaniem lovend werd ontvangen door de pers. Zowel NRC als Trouw gaven het boek vijf sterren. Ook stond het op de shortlist voor de Libris Geschiedenisprijs 2023.

Etty Hillesum (1914-1943) was een Joodse vrouw in Amsterdam wiens dagboek vele mensen heeft geïnspireerd. Judith Koelemeijer wist een schat aan nog onbekend materiaal te verzamelen. In deze biografie geeft zij een verrassend nieuw perspectief op Etty’s rusteloze jeugd, haar linkse studentenjaren, en haar uiteindelijke keuze om ‘het lot van haar volk te delen’ en niet onder te duiken.

Opgeven: simone.sabel@gmail.com

Vrij entree – Collecte na afloop – Richtbedrag 10,00