Lichtjesavond op vrijdag 3 november

3 november 2023
16:45
Begraafplaats aan de Eikelaan te Krommenie
Lichtjesavond op vrijdag 3 november

Ter herinnering aan wie we missen…

De Raad van Kerken van Krommenie en Assendelft nodigt u uit voor een Lichtjesavond. Dit jaar vindt deze sfeervolle en hoopgevende avond plaats op vrijdag 3 november tussen 17.00 en 21.00 uur op de begraafplaats aan de Eikelaan in Krommenie.

Nu de dagen korter worden gaan onze gedachten als vanzelf naar diegenen die we missen. We denken aan hen van wie we afscheid hebben moeten nemen en die een lege plek hebben achtergelaten. Sinds enkele jaren komen we daarom begin november in een rustige sfeer met licht en muziek bijeen op de begraafplaats aan de Eikelaan. Het is goed om samen over deze begraafplaats te lopen, te luisteren en -voor wie dat wil- ergens een lichtje te plaatsen. 

Vanwege de grote belangstelling kunt u wederom kiezen uit vier aanvangstijdstippen. U dient hiervoor te reserveren. U kunt bij uw reservering namen opgeven van dierbaren die u graag zou willen gedenken. Op de avond zijn er tegen een kleine vergoeding grafkaarsen te koop om op de begraafplaats te plaatsen.

Startpunt van de bijeenkomst is het schoolplein van basisschool de Hoeksteen aan de Serooskerkestraat. U wordt welkom geheten met muziek door Jerney Kate Molenaar. Na woorden van inleiding en troost noemen we de namen van onze dierbare overledenen. We sluiten het gedeelte op het schoolplein af met een trompetsignaal. Vervolgens is er een korte, stille lichtjestocht naar de begraafplaats, waarbij iedereen een grafkaars (met deksel) meedraagt.

Op de begraafplaats mag iedereen zelf een plek kiezen voor deze kaarsen. We richten sfeervolle herdenkingsplekken in, maar de kaarsen kunnen ook op een eigen familiegraf of bij de urnenwand geplaatst worden onder begeleiding van muziek van harpiste Eva Tebbe.

PROGRAMMA

16.45 /17.45/18.45/19.45 uur
Gelegenheid tot opgeven namen/kopen grafkaarsen/
Ontvangst met muziek van Jerney Kate Molenaar

17.00/18.00/19.00/20.00 uur
Woord van welkom en troost

17.10/18.10/19.10/20.10 uur
Voorganger noemt de namen van de overledenen met muzikaal intermezzo
Trompetsignaal

17.25/18.25/19.25/20.25 uur
Stille tocht naar de begraafplaats en
gelegenheid tot vrij bezoek aan de begraafplaats met muziek van harpiste Eva Tebbe

18.00/19.00/20.00/21.00 uur
Bezoekers verlaten de begraafplaats op eigen gelegenheid

Wilt u er ook bij zijn ?

Per tijdsblok kunnen maximaal 200 mensen toegelaten worden. Toegang is alleen toegankelijk met een vooraf gereserveerd ticket.

Reserveren kan vanaf 14 oktober via de website van de Petrusparochie onder het kopje Lichtjesavond of via https://st-petrusparochie.eventbrite.nl/

We maken gebruik van een eenrichtingslooproute vanaf het schoolplein via de gemeentewerf naar de achterkant van de begraafplaats. Toegang via de normale ingang van de begraafplaats is op deze avond niet mogelijk.

We vragen bezoekers maximaal 15 minuten van tevoren aanwezig te zijn en via de drie ingangen het schoolplein te betreden.