Ontdek de Vrede

20 september 2023
16:00 - 21:00
Hembrugterrein Zaandam
Ontdek de Vrede

Van 16 t/m 24 september 2023 vindt de jaarlijkse Vredesweek plaats, een initiatief van vredesorganisatie PAX. De werkgroep Vredesweek organiseert dit jaar een bijzonder evenement op het Hembrugterrein in Zaandam: ‘Ontdek de vrede’.

Juist nu
Juist in deze tijd waarin oorlog een steeds groter deel van het nieuws in beslag neemt, willen we mensen uitnodigen om ons samen op vrede richten. Juist ook op het Hembrugterrein, met zijn historie als defensieterrein waar jarenlang bommen en granaten zijn gemaakt.

 Wat gaan we doen?
‘Ontdek de vrede’ nodigt mensen uit voor een interactieve wandeling, van ontmoeting naar ontmoeting, met muziek, verhalen en het delen van ervaringen, afgesloten met een bezoek aan het Museum of Humanity, opgericht door ‘portretfotograaf met een droom’ Ruben Timman.

 Save the date en geef het door!
‘Ontdek de vrede’ vindt plaats op woensdag 20 september 2023 tussen 16.00 uur en 21.00 uur op het Hembrugterrein in Zaandam. Deelname is € 6 voor volwassenen en € 1 voor kinderen.

Waar vind ik meer informatie?
Meer informatie over het evenement komt binnenkort beschikbaar op www.ontdekdevrede.nl

Oproepje vrijwilligers
Om alles goed te laten verlopen, kunnen we nog wel wat hulp gebruiken. Mensen die het leuk vinden om als gids een groepje van locatie naar locatie te begeleiden, die het leuk vinden om een gesprek te begeleiden, of willen meehelpen bij de ontvangst. Vrijwilligers kunnen zich aanmelden via een mail naar vredesweeksspz@gmail.com.