Solidaridad Potluck Maaltijd

14 december 2023
17:30
Vermaning te Krommenie
Solidaridad Potluck Maaltijd

Krachtige moeders zetten zich in voor gezonde, voedzame maaltijden

Rijst is voor boeren in Sierra Leone het belangrijkste basisgewas. Dit gewas kan alleen tijdens het regenseizoen worden verbouwd. In het droge seizoen worden de akkers dus niet gebruikt. De gevolgen: weinig voedselzekerheid en veel ondervoeding bij kinderen onder de vijf jaar. Daarom vraagt Solidaridad onze steun voor een programma waarmee moeders het tij kunnen keren.

De vrouwen kunnen deelnemen aan een spaar- en leengroep. Zij krijgen trainingen in financiële vaardigheden. Met het spaargeld kunnen zij bij toerbeurt investeren in uitbreiding van hun activiteiten, waarmee ze in hun levensonderhoud kunnen voorzien.

Helpt uw gemeenschap mee?

De impact van uw steun wordt al op korte termijn zichtbaar. Binnen een half jaar kunnen de vrouwen – mede dankzij uw steun – meer oogsten en zorgen voor voedzame maaltijden.

De eerste deelnemers zijn ontzettend blij met de stappen die ze hebben gemaakt. Steunt uw gemeenschap de moeders om ondervoeding tegen te gaan?

Zo werkt het:

Je maakt voor 2-3 personen iets voor de avondmaaltijd. Koud, warm, hoofdgerecht of dessert. Je mag natuurlijk ook iets kopen. We zetten al het meegenomen eten op een tafel en gaan samen eten. Ook is er ruimte voor een korte presentatie over het project, we zingen onder begeleiding van Klaas Arend en we bidden samen. Er wordt een collecte gehouden. Tot donderdag 14 december!
Weet u al dat u komt? Meld het vast bij de predikanten of via activiteiten@doopsgezindzaanstreek.nl