Vredeswake

16 maart 2024
10:00
Vermaning Krommenie
Doopsgezind Zaanstreek gaat voor
Vredeswake

Op zaterdag 16 maart geven zo veel mogelijk doopsgezinde gemeenten twaalf uur lang het licht van vrede door in een wake. Elk uur ontsteken we in een doopsgezinde gemeente in Nederland het licht. Daartoe zoeken we minimaal twaalf doopsgezinde gemeenten die mee willen doen! Maar meer is natuurlijk beter! Ook verzamelen we handtekeningen voor een petitie.

Ook Doopsgezind Zaanstreek doet hier aan mee. De samenwerkende doopsgezinde gemeenten te Zaandam en Krommenie ontsteken het licht zaterdag 16 maart om 10.00 uur in de Vermaning van Krommenie, Noorderhoofdstraat 46.

Het standpunt van Mennonite World Conference is leidend:

1. Bid en kom in actie voor een einde aan de spiraal van geweld en onrecht. In het besef dat het bevoordelen van één natie of etniciteit ten koste van een ander schadelijk is voor het werk aan Gods Koninkrijk en de mensheid.
2. We willen dat de Israëlische regering haar huidige aanvallen op Gaza en de Westelijke Jordaanoever staakt en een begin maakt met het rechtzetten van de decennialange bezetting en onteigening van het Palestijnse volk.
3. We willen dat Palestijnse militanten hun aanvallen op Israëli’s staken, gijzelaars vrijlaten en geweldloze manieren zoeken naar een uitweg.