Heb God lief en je naaste als jezelf’ centraal in oecumenische viering Petruskerk te Krommenie

Heb God lief en je naaste als jezelf’ centraal in oecumenische viering Petruskerk te Krommenie

Van 18 januari tot en met 25 januari vindt al decennia lang de Week van Gebed voor Eenheid plaats. Een week waarin verschillende broeders en zusters uit verschillende christelijke denominaties worden uitgenodigd samen te vieren.

Wie de media van de oecumenische beweging volgt, ontdekt dat deze week bol staat van de oecumenische vieringen wereldwijd. In vele steden en dorpen komen kerkleiders samen voor een gezamenlijke dienst. Het blijft bijzonder dat deze week het meer dan andere weken mogelijk maakt dat christenen vanuit verschillende denominaties elkaar opzoeken.

Een gevulde Petruskerk, oecumenische voorgangers en een inspirerend koor!

In aansluiting op deze wereldwijde oecumenische beweging was er in Krommenie op zondag 21 januari een oecumenische viering met als thema ‘Heb God lief en je naaste als jezelf.’ Naast deze tekst uit Lukas 19 stond ook de tekst uit Genesis 18 centraal waarin Abraham drie vreemdelingen ontvangt, engelen blijken het.

In de viering gingen voorgangers uit de verschillende kerken voor, zoals Matthé Bruins vanuit de rooms-katholieke Petruskerk, Hans de Waal vanuit de protestantse Nicolaaskerk, Margriet van Randen (ouderling) van de Nederlands-gereformeerde Leliekerk, Johannes van Riessen vanuit de oud katholieke parochie en Margarithe Veen vanuit de doopgezind Zaanstreek. De viering werd opgeluisterd met prachtige muziek van het koor ‘Ars Musica’ uit Purmerend. De dienst is in zijn geheel via de volgende link te beluisteren https://www.youtube.com/watch?v=1WOl7MasY6Y

Het thema voor deze oecumenische viering was gelijk aan het internationale thema. Dit jaar, zoals ieder jaar vanuit een ander land, voorbereid door christenen uit Burkina Faso. Dat we dat ook in onze gedachten meenemen in deze oecumenische viering. Ook in verbondenheid met hen, met de oecumenische familie.