<strong data-lazy-src=

De tafel stond klaar, bij de oecumenische dienst in Krommenie op 15 januari.  Hij was leeg, maar gaandeweg de dienst werd hij steeds meer gevuld.  Met maar liefst zeven voorgangers van zes kerken in Krommenie en Assendelft.  Die allemaal iets deelden over hoe wij de tafel ‘van ons dagelijks leven’ kunnen delen met anderen.  Bijzonder was dat de twee lezingen in het Liturgieboekje niet werden voorgelezen, maar dat de Voorgangers in plaats daarvan gelijk een overdenking gaven:  pastoor Johannes van Riessen van de Oud Katholieke Kerk over de barmhartige Samaritaan: hoe gekwetste en gewonde mensen iemand anders tot hun naaste kunnen kiezen en accepteren.  En de nieuwe predikant Margarithe Veen van de Doopsgezinden aan de hand van het lied ‘We shall overcome’ naar een gedeelte uit Jesaja 1.  De eveneens kersverse predikant van de Nicolaaskerk, Hans de Waal, verzorgde het uitgebreide kyrie gebed voor de noden in de wereld. 

Natuurlijk kwamen er op een gegeven moment ook kinderen aan de tafel: zij hadden allemaal koekjes versierd die na afloop bij de gezellige koffie werden aangeboden.  Zo werd die lege tafel een feestelijke tafel. Met dank aan het voortreffelijke koor Ars Musica uit Purmerend en de meer dan 175 bezoekers.  Altijd leuk als blijkt dat er tekort boekjes zijn! 

Als we dan ook de opbrengst van de collecte meenemen, van maar liefst 678,30 euro voor het werk van de stichting Shirati in Tanzania,  dan  begrijpt u dat deze dienst in de week van gebed voor de eenheid van de kerken wederom een waar feest was. En dat aan de tafel van deze kerken iedereen welkom is!