<strong data-lazy-src=

Tesekkür Ederim!

Dank jullie wel!  Daarmee werd in het Turks een levendige Iftar maaltijd in de Vermaning van Krommenie afgesloten.  Ruim vijftig aanwezigen waren op dinsdagavond 28 maart gekomen om elkaar te ontmoeten, samen te eten en ook inspiratie te delen.  Waarvan ongeveer de helft van Nederlandse afkomst, de andere helft van Turkse afkomst.  Veelal gevlucht voor het regime van Erdogan. 
Kok Klever legde uit hoe onze ‘vastentijd’ verbonden is met Pasen.  Basri Dogan vertoonde een korte video waarin alles over de Ramadan werd uitgelegd. 

Schrijver Yusuf Alan vertelde twee verhalen over de bekering van een criminele paardendief en over oprechtheid en puurheid bij alles dat we doen.   Toen was het moment gekomen dat Imam Abdulkerim Hodja een stukje uit de Koran reciteerde en een oproep tot gebed deed.

Daarna werd de vasten gebroken met het rondgaan van schaaltjes met dadels.  Ieder werd getrakteerd om een rijke maaltijd met rijst, vlees, groenten en salade.  En na afloop koffie en thee met Baklava.  
Wijkmanager Raoul Chocolaad van Krommenie deelde vervolgens voor de microfoon dat dit zijn eerste Iftar maaltijd ooit was, en dat die tot zijn verbazing in een Doopsgezinde Vermaning plaatsvond. Een voorbeeld voor heel Zaanstad en de wereld, zo beklemtoonde hij.  Wat fijn dat er ook afgevaardigden van vier andere kerken uit Krommenie aanwezig waren, plus enkele gasten van onze Kooger Doopsgezinde buurgemeente, en een aantal ontvangers van de wekelijkse ‘soepbus’  die in Krommenie rondrijdt. De intensiteit en het enthousiasme dat onze moslimbroeders en zusters bij de Ramandan (en daarbuiten) laten zien is indrukwekkend. Na het afsluitende gebed ging ieder innerlijk en geestelijk versterkt weer op huis aan, bij de deur werden rozen uitgedeeld. Met heel veel dank aan allen die hieraan hebben meegewerkt!